Pups

 

Af en toe fokken wij een nestje. De pups worden in huis geboren zodat we ze goed in de gaten kunnen houden en we ze gemakkelijk kunnen knuffelen. Ook als ze groter worden blijven ze bij ons in huis, zodat ze op deze manier aan vele normale huiselijke geluiden kunnen wennen. Als de pups minimaal drie weken oud zijn kunnen de potentiële eigenaren komen om kennis te maken met de moederhond, de pups en met ons. We willen bij alle nieuwe eigenaren een “goed gevoel” hebben en daarom zullen we de eerste keer een uitgebreid gesprek hebben. Dat de nieuwe eigenaren ook een goed gevoel bij ons en bij de pups moeten hebben spreekt vanzelf. Als de eerste indruk van beide kanten goed is krijgt de belangstellende een link naar het webalbum wat we maken van het nestje.

Wanneer de pups groter worden en het mooi weer is mogen de ze buitenspelen op onze puppy-speelplaats, ook is daar een overdekt gedeelte. Indien de nieuwe pupkopers willen apporteren met hun hond, dan laten we de pups alvast wennen aan een fluitje en de geur van wild. In dat geval zullen we ook zeker kijken welke pup het meeste aanleg heeft voor het apporteren. Voor de mensen die plannen hebben om aan shows deel te nemen kijken we ook naar de bouw van de hond. Uiteraard kiezen de pupkopers zelf hun pup uit maar wij geven advies. De nieuwe eigenaar moet daar zeker een goed gevoel bij hebben.

Wij zijn lid van de Labrador Kring Nederland en we fokken dan ook volgens hun regels en eisen. Al onze honden zijn geröntgend op ED en HD en hebben hier goede uitslagen op. Bovendien laten we jaarlijks ogen spiegelen bij de honden. Ook worden er DNA testen gedaan om te zien of de honden drager zijn van afwijkingen. Hier houden we rekening mee in ons fokprogramma. Natuurlijk zullen de pups een stamboom, chip, inentingen, ontwormingskuren en een hondenpaspoort krijgen. Wanneer ze het nest verlaten, begeleiden we de nieuwe baasjes zodat zij altijd met hun vragen bij ons terecht kunnen.

Wij merken de pups door middel van een wit vlekje ergens op z’n vacht, zodat we alle pups goed uit elkaar kunnen houden. Het is daarom mogelijk dat u op de foto’s deze merktekens ziet. Als de pups wat ouder worden gebruiken we gekleurde bandjes om ze uit elkaar te houden.

Zodra er een teefje drachtig is maken we dit bekend op deze website en onze Facebook pagina. Vanaf dat moment is het mogelijk om belangstelling te tonen door een mail te sturen en daarin zoveel mogelijk info over de woon- en gezinssituatie te geven.

Heel veel informatie kunt u vinden op ikwileenpuppy.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

.