Pups

Af en toe fokken wij een nestje. De pups worden in huis geboren zodat we ze goed in de gaten kunnen houden en we ze gemakkelijk kunnen knuffelen. Ook als ze groter worden blijven ze bij ons in huis, zodat ze op deze manier aan vele normale huiselijke geluiden kunnen wennen. Als de pups drie weken oud zijn kunnen de potentiële eigenaren komen om kennis te maken met de moederhond, met de pups en met ons. We willen bij alle nieuwe eigenaren een “goed gevoel” hebben en daarom zullen we de eerste keer een uitgebreid gesprek hebben. Dat de nieuwe eigenaren ook een goed gevoel bij ons en bij de pups moeten hebben spreekt vanzelf.

Wanneer de pups groter worden en het mooi weer is mogen de ze buitenspelen op onze puppy-speelplaats. Indien de nieuwe pupkopers willen apporteren met hun hond, dan laten we de pups alvast wennen aan een fluitje en de geur van wild. In dat geval zullen we ook zeker kijken welke pup het meeste aanleg heeft voor het apporteren. Uiteraard kiezen de pupkopers zelf hun pup uit maar wij geven advies. De nieuwe eigenaar moet daar zeker een goed gevoel bij hebben.

Wij zijn lid van de Labrador Kring Nederland en we fokken dan ook volgens hun regels en eisen. Al onze honden zijn geröntgend op ED en HD en hebben hier goede uitslagen op. Bovendien laten we jaarlijks ogen spiegelen bij de honden. Uiteraard zullen de pups een stamboom, chip, inentingen, ontwormingskuren en een hondenpaspoort krijgen. Bovendien besteden we veel aandacht aan het socialiseren van de pups. Wanneer ze het nest verlaten, begeleiden we de nieuwe baasjes zodat zij altijd met hun vragen bij ons terecht kunnen.

Wij merken de pups door middel van een wit vlekje ergens op z’n vacht, zodat we alle pups goed uit elkaar kunnen houden. Het is daarom mogelijk dat u op de foto’s deze merktekens ziet. Als de pups wat ouder worden gebruiken we gekleurde bandjes om ze uit elkaar te houden.

Heel veel informatie kunt u vinden op ikwileenpuppy.nl

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

.