Over ons

Wij zijn Koos en Tilly van Loe, ouders van 2 kinderen die nu volwassen en uitgevlogen zijn en trotse opa en oma van 2 kleinzonen. Inmiddels zijn we in het bezit van een prachtige roedel Labradors in alle drie de kleuren. We nemen regelmatig deel aan hondenshows, trainen uiteraard veel met de honden en genieten ook van een wandeling op het strand of in de duinen. Af en toe fokken we een nestje Labradors waarbij de gezondheid en karakter voorop staat. We zijn lid van de Labrador Kring en fokken volgens de voorwaarden die de rasvereniging stelt omdat we het ras willen behouden en verbeteren.

Hoe het begon………

In 1984 kwam onze eerste hond, een labrador, in huis. Natuurlijk zijn we begonnen met puppytrainingen en van trainingen die daarop volgden werden we zo enthousiast dat we kennis hebben gemaakt met apporteertrainingen en diplomadagen. Er kwam een hond bij zodat we beiden met een hond konden trainen, aan apporteerwedstrijden mee konden doen en shows konden lopen. Alles stond in het teken van onze twee honden waarvan de oudste, Andor, deelname aan de NIMROD-PROEF 1988 heeft afgedwongen. Deze hond behaalde op vele shows en veldwedstrijden de kwalificatie Uitmuntend. We wilden zoveel mogelijk over honden te weten komen en daarom heeft Tilly haar diploma kynologische Kennis gehaald. Koos heeft het diploma Kennel en Pensionhouder alsmede honden EHBO bemachtigd. Er werden twee kinderen geboren welke met honden opgroeiden. De kinderen gingen naar school en de honden werden oud en overleden. Vervolgens kwam er een teefje in huis, omdat we de grote wens hadden een keer een nestje te fokken. Yara bleek een leergierige hond met een geweldig karakter welke zelfs meerdere veldwerkkwalificaties heeft behaald en op shows diverse keren de kwalificatie Uitmuntend heeft behaald. Yara kreeg pups en is hiermee de stammoeder van onze kennel geworden. Ze is in februari 2009 overleden op de respectabele leeftijd van 13,5 jaar.

Als je dan een nestje krijgt hou je natuurlijk een pup en van een volgend nestje weer 1, zo hebben we onze roedel opgebouwd en zijn we nu aan de 7e en 8e generatie toe. We hebben hier heel oude en heel jonge honden lopen die gewoon lekker in huis leven waar we heel veel gezelligheid van hebben. Het is leuk om te zien dat iedere hond net even anders is met allemaal het prachtige labrador karakter en uiterlijk.

Een hobby die we nu al weer 39 jaar hebben en waar we nog steeds iedere dag van genieten!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.